10.09.2007. / 13:43

Autor: Branka Prica

Extra zona

Magali Boers - detalji drame nesretne majke

Dramatična potraga Magali Boers za dvjema kćerima ovih je dana bila u središtu medijske pozornosti; u želji da što pomnije istražimo tijek otmice dviju djevojčica, otkrili smo zanimljiv ljubavni trokut - naime, Ljubomir Čučić u vezi je sa svojom odvjetnicom Natašom Pifar-Mihelić, ali i Marijanom Pekas kod koje su djevojčice bile skrivene

"Kada su Magali priopćili da su djevojčice pronađene i da su dobro, s nevjericom je šutjela pola minute. I dobra vijest bila je za nju snažan šok zbog čitavog pritiska koji je proživljavala tih dana. Njihov susret u Centru za socijalnu skrb bio je doista emotivan", ispričala nam je Višnja Drenški-Lasan, odvjetnica Magali Boers, nakon uspješne potrage u kojoj je policija otkrila gdje je Ljubomir Čučić skrivao svoje kćeri. Kad je prije nekoliko godina javnost doznala za nasilničko ponašanje njezina tadašnjeg muža Ljubomira Čučića, a pravni sustav ga osudio, Magali Boers nije ni slutila da njezinoj drami nije kraj. Nitko se tada, nakon povijesne presude u kojoj je bivši veleposlanik u Belgiji osuđen zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, nije nadao da će planski i promišljeno oteti djevojčice i uskratiti im kontakte s majkom. Još se manje moglo očekivati da će mu u tome pomoći - žene.
Nakon što je javnost obaviještena, intenzivna petodnevna potraga za sedmogodišnjom Sarom-Emanuelom te dvije godine mlađom Larom-Helenom sretno je okončana. Djevojčice su u Francuskoj s majkom, pokušavaju nadoknaditi vrijeme neizvjesnosti i ponovno se oporavljaju od traume pokušavajući živjeti kao normalna obitelj.
Podsjetimo, Čučić je prijavljen jer bivšoj supruzi i majci malodobnih kćeri 2. kolovoza nakon ljetovanja nije vratio njihove dvije kćeri te joj je onemogućio kontakte s njima. Budući da nije htio odati policiji njihovu lokaciju, započela je potraga kod Čučićeve rodbine i prijatelja te su na kraju pronađene u stanu bivše grafičke urednice časopisa Arena Marijane Pekas. To je otkriće, osim konačnog raspleta događaja, uvelo u priču još jednu dimenziju koja otkriva karakter Ljubomira Čučića. Marijana Pekas je, doznajemo, njegova ljubavnica, a stan u kojemu su pronađene djevojčice ona je otkupila od njega. Pritom joj je, izgleda, Čučić pomagao u otplati kredita, a navodno joj je darovao automobil marke Volvo starije godine proizvodnje.
Pritom se Čučić odjavio sa zagrebačke adrese i preselio u Petrinju k odvjetnici Nataši Pifar-Mihelić, s kojom živi kao izvanbračni partner. Nije poznato je li odvjetnica Pifar-Mihelić znala za Marijanu Pekas, ali mu je pružila pravnu pomoć kad je odlučio odvesti djevojčice od majke. Iako je u intervjuu za Extru odvjetnica Pifar-Mihelić izjavila kako izvrsno poznaje Ljubomira Čučića te da ga je upoznala prije tri godine, iz pouzdanih izvora doznajemo da je njegovo poznanstvo s Marijanom Pekas trajalo još dulje. Njih dvoje su se, navodno, zbližili još za trajanja sudskog procesa 2003. godine, kad je osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog obiteljskog nasilja.

Više u novom broju Extre...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika