10.09.2007. / 14:43

Autor: Marko Biočina

TELEVIZIJA

Michael Palin snimio dokumentarac o Hrvatskoj

Michael Palin, poznati britanski glumac, redatelj i dokumentarist je u sklopu svog novog putopisnog serijala "Nova Europa" posjetio i Hrvatsku. Dokumentarni serijal će se uskoro početi emitirati na britanskom BBC-u, a Palinove impresije putovanja kroz Hrvatsku će biti sadržane već u prvoj epizodi pod nazivom "Rat i mir". Osim Hrvatske, u toj epizodi gledatelji će moći vidjeti i autorove doživljaje Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije.

Palin je posjetio Dalmaciju, a najviše vremena je proveo u Splitu i na Hvaru gdje je kako kaže na svojoj internet stranici uživao u rajskom pejzažu, vinu i ukusnoj hrani. Nakon toga, put ga je odveo u Hercegovinu, gdje je razgledao Mostar i Međugorje gdje je razgovarao s Mirjanom Dragičević, jednom od lokalnih mještanki kojoj se već 25 godina ukazuje Gospa.

Naravno, Palin nije zaobišao ni dubrovnik gdje je također proveo nekoliko dana, te razgovarao s Edinom Karamazovim, virtuozom lutnje koji je nedavno snimio album sa Stingom.

"Nova Europa" je najnoviji u nizu poznatih Palinovih putopisa, a cilj mu je istražiti život u Istočnoj Europi desetljeće i pol nakon pada Berlinskog zida. Osim Hrvatske, Srbije, Albanije i BiH, Palin je posjetio i Bugarsku, Rumunjsku, Tursku, Moldaviju, Poljsku i Ukrajinu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika