10.09.2007. / 15:37

Autor: Nina Tomljanović

HUMANITARNA UTAKMICA

Humanitarna utakmica za obitelji stradalih vatrogasaca

Svaka će ekipa imati po 25 igrača, među kojima su poznati estradni umjetnici i nogometaši, a njihov će sastav biti poznat u nedjelju

Na splitskome "Poljudu" 18. rujna navečer održat će se humanitarna nogometna utakmica, a sav prihod od utakmica bit će uručeni obiteljima poginulih i stradalih vatrogasaca u požaru na Velikom Kornatu najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu "The Westin". Ovaj športski događaj humanitarnog karaktera pod nazivom "Od srca" organizirale su humanitarne udruge "Cor Unum" (Jedno srce) i "Split Stars" koja okuplja splitske estradne zvijezde koje će izvesti i pjesmu "Ovo nije kraj" koju je za tu prigodu skladao Nenad Ninčević.

U ime organizatora na konferenciji za novinare, o pojedinostima te humanitarne nogometne utakmice govorili su Goran Karan (udruga "Split Stars"), Goran Marić ("Cor Unum") te ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac koji je i počasni predsjednik Udruge "Cor Unum", ali i izbornik ekipe te udruge.

Iako je ideja za taj događaj, koji će povezati gradove Zagreb i Split, stara tek osam dana, Goran Karan očekuje da će se u toj akciji prikupiti milijun kuna, od ulaznica jer će svi koji dođu na Poljud - od igrača do publike - platiti ulaznicu od 20 kuna, i od donacija.

Karan je kazao, da oni koji to žele mogu uplatiti svoje priloge na račun 234 0009 - 1100209036 u Privrednoj banci Zagreb (PBZ).

Primorac smatra pak da je i taj događaj, koji je pripremljen u najkraćem roku, potvrda da se Hrvatska zna ujediniti kad je to najpotrebnije.

Svaka će ekipa imati po 25 igrača, među kojima su poznati estradni umjetnici i nogometaši, a njihov će sastav biti poznat u nedjelju. Na utakmicu će moći doći i učenici, jer je ministar prihvatio molbu da se učenicima škola na području grada Splita i Županije omogući da izostanu s nastave i dođu na utakmicu.

Po Karanovim riječima u akciji svi sudjeluju dobrovoljno i bez naknade, a jedini trošak od pet tisuća eura bit će za razglas što će pokriti Grad Split.

Vezane vijesti

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Vatrogasci su na nasukanom talijanskom brodu Costa Concordia uspjeli doći do dvoje putnika s kojima su nešto prije toga stupili u kontakt,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika