11.09.2007. / 08:56

Autor: Marko Biočina

KONVENCIJA

Željka Antunović zbog kašnjenja u magarećoj klupi

Iako je vodstvo SDP-a u medijima ustvrdilo kako je Željka Antunović na njihovoj konvenciji, održanoj u subotu u Domu sportova, sjedila u daleko od vodstva stranke sasvim slučajno, Nacional posjeduje fotografije koje dokazuju suprotno. Naime, na na novinarski upit zašto je donedavna glavna uzdanica stranke Željka Antunović sjedila u drugom, u SDP-u su odgovorili kako na konvenciji nije bilo protokola te kako je svatko mogao sjesti gdje je htio.

No, na fotografijama Nacionalovog fotografa Igora Šobana snimljenim na konvenciji jasno se vidi da na stolicama u prvom redu stoji natpis „REZERVIRANO“. Takav je natpis i na stolici pored predsjednika stranke Milanovića, koja je dugo bila prazna. Ipak, nitko se tamo nije usudio sjesti sve dok nekoliko trenutaka prije početka programa nije došla županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić. Upravo je to dokaz da je na konvenciji ipak postojao određeni protokol i raspored sjedenja.

Ipak, kako doznaje Nacional, skandalčić oko nedostatka stolca za potpredsjednicu stranke izazvala je sama Žejka Antunović, jer se nije pridržavala dogovora stranačkog vodstva da se u Ciboni okupe sat i pol prije početka skupa. Ona je umjesto u 9.30, onamo stigla desetak minuta prije 11 sati i zbog toga ostala bez željenog mjesta u središtu prvoga reda.

Njezino kašnjenje izazvalo je negodovanje većine visokopozicioniranih esdepeovaca, koji su očito procijenili da ona takvim ponašanjem iskazuje nepoštovanje prema novom predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću, te se neodgovorno ponaša prema stranci općenito. Kako su mnogi esdepeovci na nju ljuti još otkad je u intervjuu Jutarnjem listu Milanovića posredno optužila za koketiranje s desnicom, njezin subotnji gaf samo ih je dodatno iziritirao.

Od nekih esdepeovaca tako se nakon konvencije moglo čuti kako, nakon svih gafova, Željki Antunović neće lako poći za rukom da postane ministricom u eventualnoj esdepeovoj vladi. Iako je ona najavila da priželjkuje takav položaj, sve se više članova SDP-a protivi njezinu ministarskom imenovanju.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika