11.09.2007. / 09:25

Autor: Nina Tomljanović

SPLIT

USKOK podignuo optužnicu protiv 11 preprodavača droge

Pred Županijskim sudom u Splitu, USKOK je podignuo je optužnicu protiv 11 osoba zbog zlouporabe opojnih droga, objavljeno je na internetskoj stranici USKOK-a.

Naime, riječ je o preprodavača uhićenoj u travnju i svibnju ove godine, 11 hrvatskih državljana, rođenima od 1959. do 1982. godine, u kojih je pronađeno ukupno 1,385 kg heroina.

USKOK ne navodi njihov identitet, no mediji su u međuvremenu objavili kako je riječ o Nikoli Martinisu (34), Mirjani Leskur (36), Ivici Krizmaniću (25), Diegu Zankiju (35), Ivici Radoju (28), Kristini Marinković (48), Goranu Kriški (44), Borisu Penoviću (37) i Borisu Župiću. Kod njih je pronađeno 885 grama heroina. Još dvije osobe Vjekoslav Čurčić (30) i Nedjeljko Čemeraš uhićene su dvadesetak dana prije s 500 grama heroina. Optuženi su da su se od početka ožujka do 12. svibnja 2007. na širem splitskom području udružili radi preprodaje heroina.

U optužnici je USKOK predložio produljenje pritvora za svih jedanaestero okrivljenika koji su pritvoru od uhićenja.

Mirjana Leskur je po optužnici zajedno i po dogovoru s nepoznatom osobom iz BiH i osobom iz Splita radi prodaje od za sada nepoznatih osoba nabavljala veće količine heroina. Mobitelima su se dogovarali s Nikolom Martinisom kako će on izravno ili preko kurira od njih preuzimati drogu i prodavati ju sam ili preko organizirane skupine posrednika i prodavača.

Martinis je osobno ili preko ostalih okrivljenika nabavljao heroin i pohranjivao ga u stan kojim se koristi Ivica Krizmanić, zadužen za čuvanje heroina. Drogu su pakirali u manje paketiće, skrivali ju na više mjesta i preprodavali te dobiven novac predavali Martinisu koji ju je sam ili preko Diega Zenkiju prodavao u pakiranjima od pet do 50 grama drugim okrivljenicima i nepoznatim osobama koje su ju preprodavale krajnjim potrošačima.

Okrivljenici su preprodajom heroina u navedenu razdoblju ostvarili nepripadnu materijalnu korist od najmanje 1,280.000 kuna.

U premetačini stanova okrivljenika, odnosno izravnom policijskom intervencijom i pri uhićenju Krizmanića je pronađeno oko 885 grama heroina i dvije digitalne vage, a u Zenkija oko 500 grama heroina. U još trojice okrivljenika pronađena je manja količina marihuane i tableta heptanona.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika