11.09.2007. / 11:28

Autor: Marijana Zrinjski

PRREDSJEDNIK O DORH-u

Mesić nezadovoljan odgovorima Državnog odvjetništva

Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić jučer je gostujući u jednoj radijskoj emisiji komentirao rad Državnog odvjetništva na slučaju o tijekovima novca za obranu Hrvatske i malverzacijama u Hrvatskom fondu za privatizaciju.

U emisiji “S Predsjednikom na kavi”, Mesić je kazao kako je nezadovoljan odgovorom DORH-a na svoj upit o rezultatima istrage o tijekovima hrvatskog novca za obranu s inozemnih računa RH. "Rečeno je da će za tri, četiri mjeseca biti utvrđeno gdje je taj novac završio. Prošlo je već godinu dana od toga, a meni se samo odgovara kako istraga još traje. Bilo je dovoljno vremena da ljudi koji na tome rade imaju barem aproksimacije. Javnosti bi morali reći dokle je stigla istraga i što se radi", istaknuo je predsjednik dodajući kako bi glasvni državni odvjetnik Mladen Bajić trebao utjecati na niže razine da ne otežu istragu o malverzacijama u HFP-u.

Osvrnuvši se na izvještaj o slučaju bečkih pregovora Vladimira Zagorca i njegova savjetnika Saše Perkovića, u kojemu je Bajićev zamjenik Dragutin Novosel saborskom Odboru za nacionalnu sigurnost napisao kako ne može ni potvrditi ni demantirati da je u tim pregovorima bilo prekoračenja ovlasti, Mesić je kazao: "Gospodin Novosel već vrlo dugo sjedi u Državnom odvjetništvu, a puno toga ne može ni potvrditi ni demantirati. Odbacujem takav izvještaj; Novosel nije sudjelovao u razgovorima niti je imao ikakve veze s tim. Bajića treba pitati".

Dodao je i kako ga ne zanimaju snimke razgovora Zagorec - Perković koje su stigle iz Austrije jer su montirane, i kao takve irelevantne. "Taj koji je izrezivao snimku zna zašto je izrezao dio u kojemu se priča o tome tko je u kojoj obitelji, tko je kome kum, a tko je kome otac, i na koji su način neki tako brzo avanzirali u sustavu nabave oružja" kazao je Mesić, a na pitanje je li Zagorec o tome pričao, Mesić je odgovorio: “Da, to je on ispričao, ali toga na snimkama više nema”.

Vezane vijesti

Ne mogu goniti kriminalce

Ne mogu goniti kriminalce

Rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i svih zaposlenih ovog će tjedna opet biti pod povećalom Sabora, koji jednom godišnje analizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika