11.09.2007. / 11:51

Autor: Nina Tomljanović

AL-QAIDA

Bin Laden uputio poruku na godišnjicu napada na SAD

Još nije potvrđena autentičnost ''zamrznute'' snimke, no glas koji su stručnjaci identificirali vrlo vjerojatno pripada Bin Ladenu

Čelnik al-Qaide je točno nakon šest godina terorističkog napada na SAD, na internetskim stranicama uputio poruku u kojoj je, među ostalim, pročitao i oporuku jednog od sudionika u napadu, prenijela je specijalizirana američka internetska stranica IntelCenter.

Inače IntelCenter je specijaliziran za nadzor islamističkih internetskih stranica i ima sjedište u SAD-u. Vođa al-Qaide se na video snimci s Bin Ladenovom porukom u trajanju od 47 minuta vidi u istoj odjeći koju je nosio i u video snimci objavljenoj na internetskim stranicama u petak. Čini se da je i mjesto njezina nastanka isto.

Još nije potvrđena autentičnost ''zamrznute'' snimke, no glas koji su stručnjaci identificirali vrlo vjerojatno pripada Bin Ladenu. U poruci je također pročitao poruku Walida al-Shehrija koji je bio u jednom od zrakoplova American Airlinesa koji se zabio u jedan od manhattanskih tornjeva. Poruka na snimci ne sadrži nikakvu posebnu terorističku prijetnju.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika