Objavljeno u Nacionalu br. 617, 2007-09-11

Autor: Tanja Simić

GALERIJA

Solistica Madredeusa u Zagrebu

Teresa Salgueiro, donedavno pjevačica lisabonske etno grupe MadredeusTeresa Salgueiro, donedavno pjevačica lisabonske etno grupe MadredeusTeresa Salgueiro, donedavno pjevačica lisabonske etno grupe Madredeus, održat će 17. rujna u zagrebačkoj Tvornici prvi samostalni koncert u Hrvatskoj. Nastupit će s portugalskim sastavom Lusitânia Ensemble u okviru njihovog zajedničkog projekta La Serena. U Madredeusu je Teresa Salgueiro pjevala od 1986., a s njima je snimila 12 albuma. S Madredeusom je u Hrvatskoj gostovala četiri puta, a prošle je godine i samostalno nastupila u sklopu bossa nova festivala održanog u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”.

Kako biste opisali projekt La Serena?
- To je projekt nastao u suradnji s portugalskim kvintetom Lusitânia Ensemble, u sklopu kojeg izvodimo pjesme na različitim jezicima. Radi se o klasicima 20. stoljeća iz Portugala, Francuske, Italije, Brazila, Meksika, Argentine, Cabo Verdea i Angole. Najstarija pjesma među njima zove se La Serena, potječe iz 16. stoljeća i dolazi s Iberskog poluotoka. Po njoj je projekt i dobio ime. Nastao je iz ideje da pjevam na različitim jezicima, što jako volim, te da nastavim putovati u zemlje u kojima sam bila tako dobro primljena s Madredeusom.

Jeste li napustili Madredeus ili samo trenutno ne svirate skupa?
- Nisam napustila Madredeus, već smo ove godine odlučili napraviti pauzu i razmisliti koji će biti naš sljedeći korak. Madredeus je mnogo više od grupe glazbenika koji putuju, to je priča o neobičnoj portugalskoj avanturi koja neće nikad završiti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika