Objavljeno u Nacionalu br. 617, 2007-09-11

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERA I NOVAC

Cardif i Zaba osiguravaju kredite

Cardif osiguranje započelo suradnju sa Zagrebačkom bankom

SURADNJA: Tomica Pustišek, član uprave Zagrebačke banke, i Ana Ivančić, predsjednica uprave Cardif osiguranjaSURADNJA: Tomica Pustišek, član uprave Zagrebačke banke, i Ana Ivančić, predsjednica uprave Cardif osiguranjaCardif osiguranje, dio grupacije BNP Paribas, predstavilo je zajedno sa Zagrebačkom bankom svoj prvi proizvod kojim ta osiguravajuća tvrtka ulazi na hrvatsko tržište. Riječ je o osiguranju kojim se korisnicima kratkoročnih kredita Zagrebačke banke omogućuje osiguranje vraćanja kredita u slučaju otkaza, bolovanja duljeg od 45 dana i u slučaju smrti. Cardif preuzima obvezu vraćanja kredita u slučaju nesposobnosti korisnika da vrati kredit.


Korisnici kredita moći će za desetak eura mjesečno osigurati kompletno vraćanje kredita u slučaju smrti, a u slučaju otkaza do šest anuiteta, odnosno bolovanja, do 12 anuiteta. Ana Ivančić, predsjednica uprave Cardif osiguranja, kazala je kako će cilj Cardifa biti podići svijest građana Hrvatske o veličini rizika koje donosi velika potrošnja stanovništva. Prema istraživanju koje je Cardif proveo u 18 zemalja, među stanovnicima tih zemalja postoji značajan strah od gubitka posla, koji se nalazi odmah iza straha od teške bolesti i smrti. U Hrvatskoj ne postoji sličan proizvod na tržištu osiguranja, a kako je istaknula Ana Ivančić, proizvod je kreiran posebno za hrvatsko tržište. Cardif osiguranje osnovano je prije 34 godine kao podružnica BNP Paribasa, jedne od najvećih bankarskih grupacija na svijetu.


Prisutno je u 37 zemalja svijeta, a Hrvatska je prva zemlja na području bivše Jugoslavije u kojoj je Cardif počeo djelovati. Premijski prihod Cardifa 2006. godine bio je 15 milijardi eura. Zagrebačka banka i Cardif osiguranje partneri su na globalnoj razini preko grupacije UniCredit, kojoj pripada Zagrebačka banka. Tomica Pustišek, član uprave Zagrebačke banke, kazao je kako su taj proizvod zajedno razvijali Cardif i Zagrebačka banka te je istaknuo: “Ova suradnja početak je nove ere osiguranja u kojem se na najbolji način spajaju kompletni poslovi bankarstva i osiguranja.”

Vezane vijesti

Inovativni brokeri u osiguranju sada i u Hrvatskoj

Inovativni brokeri u osiguranju sada i u Hrvatskoj

Danas je u Eurotoweru predstavljen Koban Südvers Group Zagreb d.o.o., član grupacije Koban Südvers Group i WBN-a - Worldwide Broker Network, najvećeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika