11.09.2007. / 16:17

Autor: Martina Čizmić

PREDIZBORNA KAMPANJA

Milanović: "Ništa od velike koalicije HDZ-a i SDP-a"

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u svom je intervjuu austrijskoj novinskoj agenciji APA rekao da je uloga Katoličke crkve u Hrvatskoj ponekad vrlo nametljiva, dok je ljevica tolerantna i otvorena prema svim manjinama, etničkim i spolnim.

Kako prenosi Net.hr upitan o izjavama koje je rekao u posljednje vrijeme, a koje nisu bile tipično ljevičarske, Milanović je odgovorio protupitanjem "Gdje je linija između desnog i lijevoga?" Istaknuo je da on zna razliku između lijevog i antifašizma. Rekao je da su to njegovi korjeni i linija SDP-a te da to neće dirati. No, želi dijalog.

Pojasnio je i svoj posjet grobu Franje Tuđmana. Rekao je da Tuđman nije bio po njegovom ukusu, ali da nije bio ratni zločinac.

Kao najvažniji cilj SDP-a u predizbornoj kampanji naveo je moralnu obnovu hrvatske politike. Rekao je da su političari okaljani skandalima i lošim imidžom te se moraju uvjerljivo boriti protiv korupcije i riješiti gospodarske probleme.

Potvrdio je da će Ljubo Jurčić biti premijer u slučaju pobjede SDP-a. Ponovio je da neće biti velike koalicije SDP-a i HDZ-a. "Taj film u Hrvatskoj nećemo gledati", rekao je. Istaknuo je da su unatoč mogućoj preobrazbi HDZ-a, kulturne razlike među strankama prevelike. Rekao je da u HDZ-u ne mogu funkcionirati bez autoritativnog vođe i poslušnosti, dok u SDP-u rade u timu, u duhu zajedništva i otvorenosti. "Mi smo demokratski, dok to kod HDZ-a ne vidimo uvijek", rekao je Milanović.

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika