11.09.2007. / 18:08

Autor: Martina Čizmić

AFERA MAESTRO

USKOK proširuje istragu na još četvoricu

USKOK je zatražio proširenje istrage u slučaju "Maestro" na još četvero osumnjičenih. Protiv dvojice novih osumnjičenika, ali i dvojice ranije osumnjičenih iz Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Osumnjičeni su potpredsjednik Fonda Robert Peša i voditelj Službe prodaje nekretnina Igor Petlevski. USKOK za zloupotrebu položaja i ovlasti sumnjiči i višeg savjetnika u Sektoru nekretnina Fonda D. M., a za poticanje na zloupotrebu položaja 56-godišnjaka čiji identitet ne žele otkriti.

Tim nezakonitim radnjama djelatnici Fonda priskrbili su 56-godišnjaku najmanje milijun kuna.

USKOK navodi da djelatnici fonda nisu od neimenovanog naplatili korištenje nekretnina iako su znali da je u posjedu državnih nekretnina bez pravne osnove. Njemu su bez javnog natječaja i mimo Upravnog odbora Fonda, osigurali daljnji posjed i korištenje nekretnine.

Početkom ove godine omogućili su mu i građevinske radove na objektima te odobrili korištenje do sklapanja međunarodnog ugovora o razrješenju imovinsko-pravnih odnosa sa Srbijom i Crne Gore, odnosno do sklapanja ugovora o zakupu nekretnina kojima će prethoditi raspisivanje javnog natječaja. Nisu imali namjeru raspisati javni natječaj i sklopiti ugovor o zakupu. Na taj način legalizirali su bespravan posjed 56-godišnjem osumnjičeniku i omogućili mu korištenje nekretnine u turističko-ugostiteljsku svrhu.

Iz svega toga nije vidljivo što su trojica djelatnika Fonda od 56-godišnjaka dobili zauzvrat.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika