12.09.2007. / 12:42

Autor: Nina Tomljanović, Marko Biočina

HRT

Hloverka Novak Srzić izabrana za glavnu urednicu Informativnog programa

Iako nije dobila potporu novinara, Hloverka Novak Srzić izabrana je sa šest glasova članova Vijeća za i četiri protiv za glavnu urednicu Informativnog programa HTV-a. Na sjednici Programskog vijeća prisustvovalo je svih deset članova Vijeća.

Domagoj Burić sa osam glasova za i dva protiv izabran je za direktora programa HTV-a. Za direktora programa Hrvatskog radija izabran je Duško Radić, koji je dobio šest glasova za, tri glasa protiv i jedan nevažeći. Za glavnog urednika Informativnog programa radija, sa devet glasova za i jednim protiv izabran je Vladimir Kumbrija.

Novoizabrana urednica Informativnog programa na jučerašnjem izjašnjavanju novinara nije dobila natpolovičnu većinu. Prijedlog je poduprlo 48 posto, 52 posto je bilo protiv, a glasovanju je pristupilo 74 posto novinara i urednika. Burića je podupro 61 posto, a odaziv je bio 52 posto. Radića za direktora programa Hrvatskog radija poduprlo je 86 posto zaposlenih od 71 posto izašlih na izjašnjavanje. Kumbrija je dobio potporu 83 posto zaposlenih, od 76 posto koliko ih je glasovalo.

Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić rekao je kako rezultati izjašnjavanja novinara o kandidatima odražava stanje u kojem se HRT nalazi i obvezao se da će razgovarati po svim redakcijama na HRT-u kako bi se ''stvari razjasnile'' .

"Svi mi koji ovdje radimo znamo dobro što se ovih dana u ovoj kući događalo i koje su se igre igrale", rekao je Sutlić, ali nije htio precizirati što je pod tim točno mislio.

Sutlić je također ocijenio kako je zakon nedorečen, jer njemu kao izabranom ravnatelju ne omogućava da sam odabere tim s kojim želi raditi. Smatra kako je to isto kao da se ministri biraju putem natječaja.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika