12.09.2007. / 14:58

Autor: Nina Tomljanović

GRADSKA SKUPŠTINA

Zagrebački HDZ: Bandić i poglavarstvo novac troše rasipno i netransparentno

Uoči sutrašnje sjednice Skupštine, na kojoj će se raspravljati o izvršenju proračuna, Fuček je kao primjer navela 42 milijuna kuna koje je potrošio Ured za uređenje grada, zaštitu okoliša i komunalne poslove dodavši da za taj novac nismo dobili niti jednu konkretnu stavku u što je utrošen, kada je i komu plaćeno, samo uopćena objašnjenja

Na konferenciji za novinare koja se održala u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Katarina Fuček je optužila Gradsko poglavarstvo i gradonačelnika Milana Bandića da gradski novac troše rasipno i netransparentno.

Katarina Fuček je procijenila da se oko 30 posto zagrebačkog gradskog proračuna troši u tzv. sivoj zoni, točnije bez jasnog uvida skupštinskih vijećnika u troškove grada.

Uoči sutrašnje sjednice Skupštine, na kojoj će se raspravljati o izvršenju proračuna, Fuček je kao primjer navela 42 milijuna kuna koje je potrošio Ured za uređenje grada, zaštitu okoliša i komunalne poslove dodavši da za taj novac nismo dobili niti jednu konkretnu stavku u što je utrošen, kada je i komu plaćeno, samo uopćena objašnjenja.

Kao primjer je navela da se za zamjenu ulaznih vrata nekih zagrebačkih škola platilo i do pet tisuća kuna samo za nadzor postavljanja vrata. Fuček se upitala tko samo za nadzor izvođenja jednog posla od nekoliko sati može zaračunati toliki novac od grada.

Slavko Kulić, vijećnik vijeća gradskih četvrti Novi Zagreb tvrdi da se troškovnici za obavljanje raznih radova za potrebe grada precjenjuju i do pet puta te da nitko ustvari nema nadzor nad kvalitetom provedenih radova, kao ni o potrošenom novcu.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika