13.09.2007. / 08:10

Autor: Marijana Zrinjski

RIJEKA

Vatrogasci protiv pripojenja MUP-u

Članovi Sindikata vatrogasaca Rijeke ne podupiru ponovno pripojenje vatrogasaca MUP-u jer kažu kako da to ne bi bilo dobro za vatrogasne postrojbe, te da je bolji sadašnji sustav u kojemu se lokalna samouprava brine o organiziranosti vatrogastva na svom području.
Rekao je to jučer na konferenciji za novinare predsjednik Sindikata Marijan Smerdel dodajući kako se time slaže polovica profesionalnih vatrogasaca u Hrvatskoj.

«Napredak u vatrogastvu dogodio se kada se vatrogastvo odvojilo od MUP-a. Vatrogastvo nedavnim pripojenjem Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje nije dobilo ništa», rekao je Smerdel koji smatra da se teškoće u nekim vatrogasnim postrojbama neće ukloniti pripajanjem MUP-u, nego tako da lokalna samouprava i zapovjednici javnih vatrogasnih postrojba ispravno provode zakon.

«Vatrogasci podupiru stvaranje zapovjedne piramide unutar jedne vatrogasne organizacije na državnoj razini, koja bi morala sjediniti sve čimbenike potrebne za učinkovito djelovanja vatrogasaca», rekao je Smerdel.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika