13.09.2007. / 08:49

Autor: Marijana Zrinjski

RAT U IRAKU

Demokrati Bushevu politiku nazvali "receptom za beskonačan rat"

Čelnici demokrata u Kongresu u srijedu su ocijenili kako je najavljeno povlačenje trideset tisuća američkih vojnika iz Iraka do polovice iduće godine koje danas treba potvrditi predsjednik George W. Bush, "nedovoljno i neprihvatljivo" te da je strategija administracije prema Iraku "recept za beskonačni rat".

"Predsjednikovim 10-godišnjim planom za nastavak okupacije Iraka šalje se krivi signal iračkoj vladi, koja je nije uspjela provesti reforme nužne za nacionalnu pomirbu", istaknula je predsjednica Predstavničkog doma Kongresa Nancy Pelosi, komentirajući najavu državne tajnice Condoleezze Rice o dugotrajnom angažmanu SAD-a na stabiliziranju Iraka. "Priznanje tajnice Rice i generala Johna Abizaida da ćemo biti angažirani u Iraku u idućim godinama još je jedno priznanje neuspjeha iračke politike predsjednika Busha", dodala je Pelosi.

Glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow, na svom je posljednjem brifingu za novinare prije nego što je otišao s dužnosti, odgovorio kako je "jasno da to nije rat bez kraja" već rat koji za cilj ima pobjedu koja se definira kao pomoć Iračanima da razviju sposobnosti da se sami brane i upravljaju zemljom. Demokrati u Senatu njegove su tvrdnje o uspjehu nazvali iluzijom.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika