13.09.2007. / 13:44

Autor: Nina Tomljanović

ISTRAŽIVANJE

Terapijama do povećanja IQ-a

"Genetska istraživanja su pokazala da inteligencija može biti nasljedna, a s obzirom da genetika funkcionira preko biologije, onda mora postojati biološki preduvijet ili baza za inteligenciju", izjavio je Haier

Prema najnovijim istraživanjima, ljudska inteligencija nije koncetrirana samo u jednom dijelu mozga već je rezultat višestrukih moždanih oblasti koje rade zajedno. Uspostavi li se ova teorija točnom, određene terapije bi mogle pomoći povećavanju IQ-a ljudima sa nižim kvocijentom inteligencije.

Richard Haier sa sveučilišta u Kaliforniji te Irvine i Rex Jung sa sveučilišta u Novom Mexicu predložili su novu teoriju prema kojoj određeni dijelovi u mozgu "zajedničkim snagama" čine da inteligencija funkcionira na pravi način, prenosi LiveScience. "Genetska istraživanja su pokazala da inteligencija može biti nasljedna, a s obzirom da genetika funkcionira preko biologije, onda mora postojati biološki preduvijet ili baza za inteligenciju", izjavio je Haier.

Njihova studija je pokazala da inteligencija nije toliko povezana sa veličinom mozga ili sa njegovom posebnom strukturom već je važno koliko brzo i efikasno informacije putuju kroz mozak. Ukoliko se otkrije koje su to "stanice" koje informacija posjeti putujući kroz mozak, naučnici će biti u stanju izučiti njihov pravi utjecaj na inteligenciju.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika