13.09.2007. / 14:44

Autor: Nina Tomljanović

SJEDNICA VLADE

Sanader: "Neće biti promjene vatrogasnog sustava"

Sanader je istaknuo kako Vlada očekuje da se istraže sve okolnosti izbijanja požara i stradavanja vatrogasaca, kako bi se utvrdila istina o cijelom događaju te kako bi obitelji stradalih, javnost i državna vlast znali što se točno dogodilo

Premijer Ivo Sanader na današnjoj je sjednici Vlade naglasio da se postojeći vatrogasni sustav neće mijenjati, te se pri tome zahvalio svim vatrogascima na svemu što su učinili ove i ranijih požarnih sezona. "Promjene vatrogasnog sustava neće biti, niti će se dirati u dobrovoljna vatrogasna društva, niti u sustav", poručio je premijer na početku Vladine sjednice, reagirajući, kako je rekao, na neka pitanja i sumnje hoće li nakon tragedije na Kornatu doći do promjene u sustavu vatrogastva.

"Nema se namjere vraćati vatrogastvo u drugi okvir, drugu instituciju", dodao je Sanader, napomenuvši da su vatrogasci u ovoj godini gasili više od 2000 požara, a da javnost, zbog njihove pravodobne i uspješne akcije, za najveću većinu požara nije ni doznala.

Članove Vlade je premijer izvijestio o jučerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj je za državni vrh održana prezentacija rezultata dosadašnjeg dijela istrage tragedije na otoku Kornatu u kojoj je poginulo 11 vatrogasaca, a dvojica se još bore za život.

Sanader je istaknuo kako Vlada očekuje da se istraže sve okolnosti izbijanja požara i stradavanja vatrogasaca, kako bi se utvrdila istina o cijelom događaju te kako bi obitelji stradalih, javnost i državna vlast znali što se točno dogodilo. "Očekujemo da će istraga pokazati što je i kako bilo", kazao je premijer, naglasivši da svi odgovorni za tragediju moraju odgovarati.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika