13.09.2007. / 15:51

Autor: Martina Čizmić

NJEMAČKA

Katolička crkva u Bavarskoj protiv MTV-evog spektakla na Svisvete

Katolička crkva u Bavarskoj protivi se održavanju MTV-evih "Europe Music Awards" u Muenchenu 1. studenog.

Nadbiskupski ordinarijat objavio je kako je najavljeni spektakl MTV-a u suprotnosti sa bavarskim zakonom o zaštiti nedjelje i blagdana. Svi sveti izričito su zaštićeni kao dan mira i tišine.

No, gradske vlasti dopustile su spektakl zbog posebnog karaktera priredbe. U obrazloženju su naveli da je riječ o izvanrednom događaju koji će biti prenošen u 169 zemalja i time imati međunarodnu važnost za glazbenu kulturu mladih.

Biskupija, međutim, upozorava da bi održavanje spektakla bilo protuzakonito. Održavanje javnog skupa bilo bi moguće jedino ako poštuje ozbiljan karakter tog blagdana.

Predstavnik nadbiskupije Winifried Roehmel rekao je da ako gospodin Timberlake ima vremena sudjelovati samo za Svisvete, to ne može bti razlog da njemu prilagođavaju njihovu blagdansku kulturu. Najavljeno je da bi na spektaklu osim Justina Timberlakea trebali sudjelovati U2, Aerosmith, Madonna i Robbie Williams.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika