14.09.2007. / 12:57

Autor: Nina Tomljanović

IZBORI

Zubkov: ''Cilj je obnova obrambenog industrijskog kompleksa''

"Naš strateški cilj je obnova obrambenog industrijskog kompleksa", kazao je nominirani ruski premijer Viktor Zubkov u svom govoru pred zastupnicima ruske Dume, koja bi tijekom dana trebala potvrditi njegovu nominaciju za novog ruskog premijera.

Ruski obrambeni proračun je za vrijeme Putinove vlade godišnje rastao po stopi od tridesetak posto, a vojska je počela testirati nova oružja, uključujući poboljšane balističke projektile dugog dometa i snažne vakumske bombe.

U svom govoru, Zubkov je jasno rekao da će nastaviti s Putinovom politikom što ujedno i znači smanjivanje inflacije, sprečavanje fluktuacije vrijednosti roblja i smanjivanje poreza. Istaknuo je da bi Rusija trebala više zarađivati od svojih prirodnih bogatstava. "Ruska nafta i plin, šume, riba i druga prirodna bogatstva, trebaju donositi više prihode", kazao je Zubkov.

Iako je jučer kazao da ne isključuje mogućnost da se kandidira na sljedećim predsjedničkim izborima, u svom današnjem govoru nije najavio nijednu novu političku inicijativu.

Vezane vijesti

Zlato, srebro, kuhani bagrem

Zlato, srebro, kuhani bagrem

Obnova zgrade Vikarijata Đakovačko-osječke nadbiskupije u središtu Osijeka premašila je iznos od 35 milijuna kuna i sad se cijena preuređenja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika