14.09.2007. / 16:33

Autor: Marijana Zrinjski

HRVATSKA

Mesić i Jurčić ne slažu se u svemu

«Više političkih stranaka prepoznalo je moju poruku upućenu s otvaranja Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma o tome da Hrvatska mora proizvoditi i stvoriti pretpostavke za ulaganja u izvoznu proizvodnju», rekao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nakon današnjeg susreta s članovima Udruge malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca. Dodao je kako Hrvatska mora od izrazito uvozne postati izrazito izvozna zemlja, te stvoriti uvjete za domaće i strane investicije u proizvodnju za izvoz. Te svoje ideje, pronašao je, kaže, u programima mnogih političkih stranaka, no odbio se izjasniti na koje točno stranke misli.

Tako nije odgovorio ni na pitanje znači li njegov jučerašnji susret s SDP-ovim premijerskim kandidatom Ljubom Jurčićem potporu izbornom programu SDP-a i Jurčića. Rekao je samo da su razgovarali o privredi i njegovom govoru na Velesajmu, te da su uočili mnoga međusobna suglasja, no ne u svemu.

Zamoljen za komentar jučerašnje izjave predsjednika Vlade Ive Sanadera da se postojeći vatrogasni sustav neće mijenjati, Mesić je rekao kako smatra da je sustav u cjelini ove sezone požara dobro funkcionirao, ali da odgovorni za tragediju na Kornatu moraju odgovarati.

Sanader je pak, komentirajući slanje dva hrvatska kanadera u pomoć Grčkoj, kazao. «Prije svake odluke i predsjednik države i ja konzultiramo one koji moraju dati procjenu stanja. Tada je procjena stanja bila da se nakon ogromne, možda i najveće tragedije koja je zadesila Grčku, kada je više od šezdeset pet ljudi poginulo u vatrenoj stihiji i kada su Grci molili za pomoć sve susjedne zemlje koje mogu pomoći, pomoć može uputiti. Taj dan je bilo tako da se može dati jedan kanader i zato smo ga dali. Mislim da smo spasili i dosta života u Grčkoj, a kao što je poznato kanader je gasio požar na Kornatu».

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika