14.09.2007. / 16:35

Autor: Goran Jurić

OSIJEK

Đurđa Alešić raspustila osječki HSLS, Osijek još uvijek bez gradonačelnika

Sjednica osječkoga Gradskoga vijeća prekinuta je danas nakon šestosatne rasprave zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici se trebalo glasovati o izboru novog gradonačelnika, njegovog zamjenika i novih članova Poglavarstva.

Klub vijećnika HDSSB-a predložilo je za gradonačelnika viječnika Zlatka Benašića. Anto Đapić je predložio da se gradonačelnik bira javnim glasovanjem, no prijedlog je odbijen i glasovanje se odvijalo u tajnosti.

Vijećnik i zamjenik predsjednice HSLS-a Zlatko Kramarić napustio je dvoranu prije početka glasovanja. Od ukupno 25 vijećnika, samo njih 12 je preuzelo glasačke listiće te se glasovanje nije moglo nastaviti.

Zamoljena da objasni daljnji postupak u vezi s nastavkom te ili mogućim sazivanjem nove sjednice Vijeća, gradska tajnica Jadranka Nikolov izjavila je novinarima kako se ova sjednica mora nastaviti u roku od osam dana, inače se mora sazvati nova sjednica.

Đurđa Adlešić raspustila je danas osječki ogranak HSLS-a te postavila dr. Aleksandra Včeva za povjerenika stranke u Osijek te je time ispunila svoje „obećanje“ da će doći do smjena u osječkom HSLS-u ukoliko ogranak odluči koalirati sa HDSSB-om.

Koalicija HSS-a i HSLS dogovorena je na državnoj i lokalnoj razini. Iako lokalni ogranci imaju slobodu odlučivanja, Adlešić se protiv koalicije HDSSB-a i HSLS-a u Osijeku oduvijek protivila.

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika