16.09.2007. / 15:04

Autor: Nina Tomljanović

PREDSTAVLJANJE GOSPODARSKOG PROGRAMA

Vesna Škare-Ožbolt: ''Odugovlačenje izbora pokazuje nemoć HDZ-a''

Predsjednica DC-a jasno je istaknula da se DC za predstojeće parlamentarne izbore priprema s konkretnim prijedlozima i koracima kako poboljšati stanje u zemlji

"Meni se čini da bi svako odugovlačenje izbora pokazalo nemoć HDZ-a, nesigurnost i krizu. Ali, važnije od toga, od te emotivno-subjektivne činjenice je da bi proizvelo ozbiljan zastoj u zemlji", kazala je predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu, gdje je DC predstavio svoj gospodarski program.

"Što se tiče programa, i ljudi, mi smo spremni za izbore, i svejedno nam je kada će izbori biti", kazala je Škare Ožbolt.

Predsjednica DC-a jasno je istaknula da se DC za predstojeće parlamentarne izbore priprema s konkretnim prijedlozima i koracima kako poboljšati stanje u zemlji. Rekla je da je na žalost, na kraju 2007. i početku 2008. godine pred Hrvatskom plejada političara koja izlazi sa kojekakvim strategijama, ali ne sa konkretnim prijedlozima i koracima što treba napraviti i promijeniti.

"Svi se zaklinju na ulazak u EU, i to je dobro, ali mi u Demokratskom centru ne želimo da ulazak u Europsku uniju bude za Hrvatsku samo još jedna zvjezdica na europskom nebu i mi se s pravom pitamo kako mi to ulazimo u EU", navela jeVesna Škare Ožbolt dodajući kako oni ne žele ući na koljenima (u EU), i zato je, kazala je ''za nas presudna proizvodnja i razvoj i oslonac na vlastite snage''.

Zbog toga se, rekla je cijeli prijedlog DC-a temelji na poduzetništvu i konkurentnosti, bez kojih nam nema opstanka na velikom europskom nebu.

Po mišljenju Škare-Ožbolt u državi nema strategije za industrijsku politiku, za farmaceutsku i kemijsku industriju, za čelik i proizvodnju od metala, pa je zanimljivo, kazala je, da u vrijeme kad su cijene čelika 30 posto veće, mi prodajemo svoje čeličane.

Naglasila je kako je DC jasno definirao nacionalne industrijske grane koje Hrvatska treba razvijati - čeličane, brodogradnja (koja je hrvatski brand i temelj razvoja malog i srednjeg poduzetništva jer na sebe veže tisuće malih kooperanata), proizvodnja auto-dijelova, te prehrambena i drvna industrija.

Uz ostalo, iz DC-a predlažu i osnivanje Hrvatske razvojne banke, koja će financirati gospodarstvo, i to odmah po uspostavi nove vlade, nastavak reforme pravosuđa onom dinamikom kojom je, kazala je Škare-Ožbolt, krenuo DC kada je bio u vlasti, te konkretne mjera na području porezne politike, poljoprivrede te znanosti i tehnologije.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika