17.09.2007. / 09:48

Autor: Martina Čizmić

PRIVATIZACIJA HT-A

Gužve u bankama zbog dionica

Počela je utrka za dionice Hrvatskog telekoma. Građani svoje ponude mogu predati u poslovnicama Hrvatske poštanske banke, Erste&Steiermarkische banke te Financijske agencije do 27. rujna.

Raspon cijene po kojoj će se predavati ponude kreće se od 245 do 320 kuna po dionici. Konačnu prodajnu cijenu odrediti će Vlada nakon isteka rokova za predaju ponuda i zaključenja knjige ponuda 1. listopada. Dionice na Zagrebačkoj i Londonskoj burzi naći će se 5. listopada.

Pravo prvenstva imaju hrvatski državljani čije obvezujuće ponude mogu doseći najviše 38 tisuća kuna. Sve ponude iznad tog iznosa smatrat će se nepovlaštenima. Uplate moraju biti proknjižene do kraja dana 27. rujna. Institucionalni investitori svoje će ponude moći predati do 1. listopada u 14 sati.

Iz Hanfe su najavili da će provjeravati sve punomoći. Dodatno će se provjeravati punomoći koje su skupno predane, a nisu obiteljski vezane. Oni koji kupljene dionice zadrže dulje od godinu dana na dar će dobiti još jednu dionicu na svakih deset kojih posjeduju. Ukoliko žele bonus, građani ne smiju biti registrirani kod brokerskih kuća.

Prilikom predaje ponuda, građani će uz obrazac morati predočiti i dokumente kojima potvrđuju svoj identitet i državljanstvo. Dokument kojim se utvrđuje identitet mora na sebi imati fotografiju i matični broj građana. Ukoliko nema matičnog broja, priložiti se mora dokument koji ga sadržava. Građani moraju imati i karticu tekućeg računa bilo koje banke u Hrvatskoj, kako bi im se mogla vratiti sredstva ukoliko njihova ponuda ne bude prihvaćena ili ukoliko uplate višak sredstava.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika