17.09.2007. / 11:30

Autor: Nina Tomljanović

AFERA ČUČIĆ

Počela glavna rasprava protiv Čučića, Nataše Pifar Mihelić i Marijane Pekas

Čučić nije želio davati nikakav komentar, kao ni njegov odvjetnik Mario Gerstner dok je Nataša Pifar Mihelić izjavila kako "smatra da je optužni prijedlog neosnovan, jer ni ona, a ni Ljubomir Čučić nisu prekršili pozitivne hrvatske zakone", naglašavajući kako se "skrb za djecu ne može nazvati oduzimanjem djeteta ili malodobne osobe"

Danas je na Općinskom sudu u Sisku počela glavna rasprava protiv bivšeg hrvatskog diplomata Ljubomira Čučića, njegove bivše odvjetnice i izvanbračne supruge Nataše Pifar Mihelić i prijateljice Marijane Pekas zbog kažnjivog djela oduzimanja djeteta ili maloljetne osobe.

Glavna rasprava zatvorena je za javnost, a vodi se pred sutkinjom za mladež Natašom Brleković.

Čučić nije želio davati nikakav komentar, kao ni njegov odvjetnik Mario Gerstner dok je Nataša Pifar Mihelić izjavila kako "smatra da je optužni prijedlog neosnovan, jer ni ona, a ni Ljubomir Čučić nisu prekršili pozitivne hrvatske zakone", naglašavajući kako se "skrb za djecu ne može nazvati oduzimanjem djeteta ili malodobne osobe".

Željko Stanković, odvjetnik Nataše Pifar Mihelić izjavio je da "njegova branjenica, a ni Čučić, nisu počinili protupravne radnje, te da je njegova branjenica profesionalno i korektno obavljala svoj odvjetnički posao zastupanja Čučića".

Stanković je naveo da je petrinjska Policijska postaja "prekvalificirala prekršajnu prijavu u postupku protiv Čučića, izmijenivši dio u kojemu se navodi pravna osnova za podizanje zahtjeva za pokretanjem prekršajnog postupka, izostavivši da je Čučić postupio protivno pravomoćnoj presudi francuskog suda, a okrivljujući Čučića da je postupio protivno dogovoru s bivšom suprugom, majkom njihove djece Magali Boers". To, po njegovim riječima, govori da "ne postoji pravna osnova da se Čučića smatra krivim, niti da se osudi zbog kvalifikacije za koju je okrivljen".

Višnja Drenški Lasan, odvjetnica bivše Čučićeve supruge Magali Boers izjavila je da će se "Magali Boers odazvati svakom pozivu hrvatskog suda kada dobije poziv", a da "za danas nije dobila sudski poziv na svojoj adresi u Francuskoj".

Drenški Lasan smatra da su okrivljenici počinili kažnjivo djelo za koje im se sudi i očekuje da se proglase krivima. Glavnoj raspravi prisustvovali su Čučićeva prijateljica Marijana Pekas te svjedoci Nikola i Karolina Ćutuk, brat drugookrivljene Pifar Mihelić i njegova supruga.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika