17.09.2007. / 11:53

Autor: Nina Tomljanović

ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU

Nastavak istrage u akciji ''Maestro''

Danas bi se na zagrebačkome Županijskom sudu trebalo održati saslušanje novih svjedoka u akciji ''Maestro''. Do kraja tjedna očekuje se da će biti ispitano ukupno 12 svjedoka.

Josip Matanović (58), bivši predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) saslušan je 5. rujna i tada je istraga protiv njega proširena zbog sumnje da je od direktora Osječke pivovare Ivana Komaka tražio tadašnjih 3 milijuna njemačkih maraka mita. Istragu, na zahtjev USKOK-a, proširio je istražni sudac zagrebačkoga Županijskog suda Boris Ivančić, nakon što je Matanović tada pred njim odbio iznijeti obranu, porekavši pritom krivnju.

Zbog korupcije u HFP-u, uz Matanovića, osumnjičeni su još bivši potpredsjednici HFP-a Robert Peša i Ivan Gotovac, voditelj Službe prodaje nekretnina HFP-a Igor Petlevski, odvjetnica iz Buja Asja Piplović, njezin suradnik Mladen Jandriček, zagrebački odvjetnik Juraj Parazajder te poduzetnik iz BiH Svjetlan stanić, koji je nedostupan vlastima pa je za njim raspisana tjeralica.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika