17.09.2007. / 12:58

Autor: Martina Čizmić

SAD

O. J. Simpson ponovno na sudu

Policija je uhitila bivšeg igrača američkog nogometa O. J. Simpsona zbog provale u hotelu The Palms u Las Vegasu.

Navodno je skupina od nekoliko muškaraca prije tri dana provalila u hotelsku sobu prodavača sportske opreme i memorabilija. Pod prijetnjom oružjem zahtjevali su da im prodavač vrati stvari koje su nekad pripadale Simpsonu. Navodno je među provalnicima bio i sam Simpson. On je izjavio da je samo želio vratiti predmete koji su mu ranije bili ukradeni.

Ukoliko mu se dokaže sudjelovanje i krivnja, mogao bi biti osuđen na zatvorsku kaznu do 30 godina zatvora. Policija ga za sada tereti za oružanu pljačku, planiranje zločina i provalu. Trenutno je zadržan u policijskoj postaji Las Vegas i nije mu dopuštena jamčevina.

Simpson je postao poznat i van sportskih terena kada su mu tijekom 1994. godine sudili za ubojstvo bivše supruge i njezina prijatelja. Oslobođen je krivnje, ali je u građanskoj parnici koju su poslije pokrenule obitelji ubijenih proglašen krivim. Morao im je platiti 33,5 milijuna dolara odštete.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika