17.09.2007. / 13:13

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Izvršeno aerosnimanje grada Zagreba

Nove će snimke Gradskom zavodu za prostorno uređenje i Gradskom poglavarstvu osigurati objektivne i kvalitetne podatke za uvid u sve prostorne promjene

Jučer je obavljeno aerosnimanje šireg područja grada Zagreba. Aerosnimanje je obavljeno za potrebe dokumentiranja postojećeg stanja te izradbe Generalnog urbanističkog plana (GUP) i Urbanističkog plana uređenja (UPU). Napravljeno je uz pomoć dva dvomotorna zrakoplova i najmodernije digitalne kamere.

Nove će snimke Gradskom zavodu za prostorno uređenje i Gradskom poglavarstvu osigurati objektivne i kvalitetne podatke za uvid u sve prostorne promjene, a služit će i kao dokaz eventualnih uzurpacija u prostoru od strane nesavjesnih investitora, ističe se u priopćenju.

Od 1996. godine grad Zagreb u suradnji s Geofotom jedanput godišnje obavlja sustavna aerosnimanja područja Grada i na taj način dobiva podatke koji su često jedina objektivna informacija o dinamičnim promjenama i stanju u prostoru, navodi tvrtka Geofoto d.o.o.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika