17.09.2007. / 14:24

Autor: Nina Tomljanović

HDZ

Borić: ''Ukupno ulaganje u otoke bit će 5 milijardi kuna''

Borić je istaknuo da su veća ulaganja u otoke omogućena povećanjem za to predviđenog iznosa u državnom proračunu, od 130 milijuna kuna 2003. na sadašnjih 266 milijuna kuna

Na današnjoj konferenciji za novinare primorsko-goranskog županijskog HDZ-a u Rijeci član Županijskog odbora i pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka za otoke Josip Borić izvijestio je kako će ukupno ulaganje u otoke tijekom mandata ove vlade biti oko pet milijardi kuna.

Dodao je kako je riječ o izravnim ulaganjima, subvencijama, povoljnim kreditima HBOR-a i raznim programima. Dugoročno ulaganje u otoke ostvareno je projektom "Izgradnja objekata društvene i komunalne infrastrukture na hrvatskim otocima" putem kojega je uloženo 386 milijuna kuna, kazao je.

Borić je istaknuo da su veća ulaganja u otoke omogućena povećanjem za to predviđenog iznosa u državnom proračunu, od 130 milijuna kuna 2003. na sadašnjih 266 milijuna kuna.

U kvarnerske otoke je državna Uprava za otoke za mandata prethodne vlade uložila 72 milijuna kuna, a sadašnja 157 milijuna kuna u četiri godine. Sva ta ulaganja potvrđuju da je Vladina politika usmjerena prema sustavnoj brizi za sve otoke, na načelu poticanja ravnomjernog razvoja svih krajeva u zemlji, kazao je Borić.

Na otocima u Primorsko-goranskoj županiji u protekle četiri godine ostvareno je ili je u izradi više od 30 kapitalnih projekata, naveo je izdvojivši novoizgrađene škole u Malom Lošinju, Dobrinju i Krku, nove zgrade dječjih vrtića u Rabu i Puntu, sustave odvodnje i vodoopskrbe u izgradnji na Rabu, Cresu, Lošinju, Susku i Krku.

Povećanjem broja linija, uvođenjem noćnih linija te povećanjem frekvencije plovidbe trajekata i brzobrodskih linija poboljšana je i povezanost otoka s kopnom

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika