18.09.2007. / 14:41

Autor: Marijana Zrinjski

IZBORI U HRVATSKOJ

Izbori najvjerojatnije 25. studenog

"Sve spekulacije oko prolongiranja izbora su neutemeljene", izjavio je hrvatski premijer Ivo Sanader, dodajući da ostaje kod svog već prije iznesenog stava da se parlamentarni izbori održavaju svake četiri godine u istom mjesecu. "Mislim da iz toga možete sve zaključiti", odgovorio je Sanader na novinarski upit o datumu održavanja izbora.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks kazao je pak kako se s velikom sigurnošću može reći da će se parlamentarni izbori održati 25. studenoga. Naglasio je da konačnu odluku o datumu izbora donosi predsjednik države na prijedlog predsjednika najjače parlamentarne stranke i to u roku najmanje 30 dana od raspuštanja Sabora, ali ne više od 60 dana.

Inače, ovu subotu predsjednik SDP-a Zoran Milanović prvi je puta otvoreno aludirao na Vladu, odnosno premijera Sanadera da konačno odredi datum izbora jer to, kako je rekao, zahtijeva građanski red i pristojnost. Na njegov zahtjev vladajuća stranka reagirala je prilično hladno, odgovarajući kako datum izbora ne određuje premijer već predsjednik države, a toga je Milanović, smatraju u HDZ-u, bio svjestan i prije nego je dao takvu izjavu.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika