Objavljeno u Nacionalu br. 618, 2007-09-18

Autor: Zrinka Pavlić

ZA PLAZMU SPREMNI

Rat kokoši u Big Brotheru

Prvi je tjedan Big Brothera protekao kao da je sve tri prethodne sezone bio na speedu: već sada smo dobili nekoliko parova koji se masiraju, trijebe i razmatraju budućnost duboke veze s poviješću od cijelih sedam dana

Zrinka PavlićZrinka PavlićZAROBLJENI U MOZGU PINGVINABig Brother, RTL, radnim danom u 20.00
Ubacivanje homoseksualca Hrvoja u kuću Velikog brata svakim se danom pokazuje kao sve bolja ideja. Prije svega, nikada ne škodi malo prodrmati nazore gledateljstva koji homoseksualce prihvaćaju kada glume u seriji “Will i Grace”, ali ih u svakom drugom obliku smatraju nakaradnim bićima koja iz druge galaksije dolaze satrti naš kršćanski način života (buahahaha). No Hrvoje je koristan i za stanare BB kuće, ta dirljivo praznoglava bića, koja iz sezone u sezonu beskrajno laprdaju o sebi samima i svaki razgovor pečate rečenicom “ja sam ti takav”. Ove su godine, zahvaljujući Hrvoju, dobili novu temu za razgovor, te odličan test inteligencije i tolerancije. Tako smo se naslušali svakojakih bisera, počevši od Vitine hipoteze da su “znanstvenici homoseksualnost uzeli od pingvina” i završivši na Tessinu zaključku da je njoj “jako žao Hrvoja jer je zarobljen u tijelu muškarca”. Obje te izjave dokazuju početnu pretpostavku - da prosječni pučanin, bez obzira koliko pismen, mlad i internetski povezan bio, homoseksualce i dalje doživljava kao križance likova iz sapunica i nečeg s rogovima iz “Star Treka” - ali još je zabavnije promatrati kako se stanarima puši iz glave dok si pokušavaju nekakvom definicijom ili stereotipom objasniti čovjeka koji se od njih razlikuje isključivo po tome što se ne želi drpati sa suprotnim spolom. Naravno, oko Hrvoja i njegove homoseksualnosti digla se golema prašina i izvan same kuće u Dubravi pa tako već danima čitamo o ozlojeđenosti njegova dečka Gregora, koji tvrdi da je prisilno razotkriven kao gay, premda na snimci gdje se drži za ručice s Hrvojem nismo primijetili ni lisice ni pištolj uperen ravno u čelo, a nekako sumnjam i da je momak slijep pa zbog hendikepa nije primijetio RTL-ovu kameru. Mimo Hrvoja, prvi je tjedan Big Brothera protekao kao da je sve tri prethodne sezone bio na speedu: već sada smo dobili nekoliko parova koji se masiraju, trijebe i razmatraju budućnost duboke veze s poviješću od cijelih sedam dana, već sada je na pomolu čupanje ekstenzija s glava dviju zaraćenih kokoši (Mirela i Maja Paola), odradili smo obavezan program pjevanja najvećih hitova s provincijskih vjenčanja, a kad smo kod toga, u tjednoj se live-emisiji pojavila i Indira, koja je pred čitavom nacijom priznala da Martina nalikuje njoj prije dijete, bojanja kose, najnovijih otkrića na području zubne protetike i hormonalne terapije. Doda li se svemu i sedam nominiranih te novost s mini BB kućom, do sljedećeg ćemo petka garant pozelenit od iščekivanja.
Ocjena: napeto k’o na zahodu (3)


NOVINI NEPISMENI NOVINARIProvjereno, Nova TV, srijeda, 21.25
Osim što sami sebe beskrajno i iritantno tapšu po ramenu zbog otkrivanja pedofila na internetu (sad će si vjerojatno pripisivati zasluge za svakog luzera kojem na hard disku otkriju skenirane sličice iz albuma “Heidi”), ekipa “Provjerenog” nepodnošljiva je i zbog jedne druge stvari. Furaju ultraprofesionalni format koji ispunjavaju neprofesionalnim i - što je još gore - temeljito neobrazovanim kiksevima. Tako su ovaj tjedan, u prilogu o luksuznim salonima za pse, prikazali psića Paole Poljak i u potpisu pod snimkom napisali: “vlasnica Westy-ja Kenny-ja”. Bilo bi dobro da plate pošten-og lektor-a, koji će im objasniti da se s crtic-om pišu samo akronim-i.
Ocjena: Pravopis hrvatskog jezika (komada 1)

KRVOPROLIĆE ZA DORUČAKČudom preživjeli, HRT1, nedjelja, 9.25
Kao velika obožavateljica Disco-veryjeve serije “I Shouldn’t Be Alive”, jako me obradovalo što se u jesenskoj shemi HRT-a s još jednim dobrim potezom vratio tajni agent Hadžiselimović, Odabrao Dželo Hadžiselimović. Prva epizoda o dvoje brodolomaca iz Sjeverne Karoline koji su preživjeli napade morskih pasa i pet dana na otvorenom moru, prava je kombinacija užasa i napetosti za… nedjeljno jutro??? Zašto se serija prikazuje u terminu “Pčelice Maje”? Zato da za dobro jutro pošteno prestravimo djecu ili zato da mi, odrasli, nakon burne subote lakše prespavamo zanimljivu emisiju? Samo iz tog ću razloga dati prednost jednako dobrom domaćem prepjevu ove serije na Novoj TV iz produkcije “Drugog plana”, koji se i ovaj tjedan, u VEČERNJOJ epizodi o padobranki zaglavljenoj na dalekovodu, pokazao izvrsnim.
Ocjena: promijenite termin (samo zbog toga – 4)

TKO JE POPUŠIO COURTENEY?“Urednica tabloida”, HRT2, neprikazano u subotu, 23.10
Nagrađivana i dugo najavljivana serija “Urednica tabloida” s Courteney Cox u glavnoj ulozi u subotu je na HRT2 jednostavno zamijenjena još jednim prčkanjem Bibo-štapićima po leševima u jednom od tisuću sedamsto predosadnih CSI-jeva. A u programu za sljedeći tjedan već se najavljuje druga epizoda Courtneyjine serije. Sve ćemo im oprostiti ako nam kažu tko se napušio i stisnuo gumbić na krivom magnetoskopu.
Ocjena: sjedi, JEDAN (1)

Vezane vijesti

Tito je živ!

Tito je živ!

DRUŽE SAŠA, UNUČICE BIJELA, TEBE VOLI 'PIRAMIDA' CIJELAPiramida, HTV1, srijeda, 20.15“Piramida” je i ovaj tjedan bila izdanak najgoreg TV šunda, čije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika