Objavljeno u Nacionalu br. 618, 2007-09-18

Autor: Nacionalova redakcija

GALERIJA

Španjoslki parlament oduzima imovinu francovim potomcima

Obitelji fašističkog diktatora Francisca Franca ostat će bez nekretnina

FRANCISCO FRANCOFRANCISCO FRANCOU španjolskom parlamentu prošlog tjedna pokrenuta je inicijativa da se oduzmu neke nekretnine potomcima španjolskog diktatora Francisca Franca, jer ih je on dobio na nezakonit način dok je bio na vlasti. Fašistički general Franco je osvojio vlast 1939. nakon trogodišnjeg građanskog rata, nakon kojeg se krvavo obračunao sa svojim protivnicima. Uveo je diktaturu tijekom koje je postao vlasnikom brojnih atraktivnih nekretnina, i to tako što su mu te nekretnine pojedine pokrajine poklanjale jer je “zaslužan za naciju”. Umro je 1975., a sada su te nekretnine u vlasništvu sedmero unučadi, koji žive u velikom luksuzu te se ponašaju kao članovi španjolskog visokog društva.

U Španjolskoj je na vlasti socijalistička vlada, koja vuče tradiciju od republikanskih snaga, poraženih u građanskom ratu. Mnogi članovi vlade smatraju Franca zločincem, a imovinu njegove unučadi smatraju ilegalno stečenom.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika