Objavljeno u Nacionalu br. 618, 2007-09-18

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Albanska vojska u pripravnosti

Zbog sve napetije situacije na Kosovu albansko vodstvo najavilo mobilizaciju

ALBANSKA VOJSKA u stanju je pripravnostiALBANSKA VOJSKA u stanju je pripravnostiPrema tvrdnjama inozemnih dopisnika iz albanskog glavnog grada Tirane, albanske oružane snage stavljene su prošlog tjedna “na drugi stupanj gotovosti”, te u “predmobilizacijsko stanje”, zbog sve napetije situacije oko Kosova. Vodstvo te države procjenjuje da bi moglo doći do velikih napetosti ako Kosovo 11. prosinca ove godine proglasi nezavisnost, kako to najavljuju vođe kosovskih Albanaca. U Tirani su ozbiljno shvatili tvrdnje nekih ljudi iz srbijanske vlade kako će Srbija “poduzeti sve mjere” kako bi spriječila nezavisnost Kosova, što je shvaćeno i kao prijetnja oružjem. Svojom najavom mobilizacije Albanija daje do znanja da neće stajati po strani ako do konflikta dođe. Bamir Topi, zapovjednik albanske vojske i savjetnik za nacionalnu sigurnost albanskog predsjednika to je objasnio:

“Neprestano odlaganje odluke o konačnom statusu Kosova šteti regionalnoj stabilnosti, pa Albanija mora biti spremna za svaku nepredvidivu situaciju.”

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika