Objavljeno u Nacionalu br. 618, 2007-09-18

Autor: Nacionalova redakcija

50 ODABRANIH

Prva generacija NCL studenata

Prvi privatni novinarski studij koji je pokrenula NCL Media Grupa završio je s prijemnim ispitima prošloga tjedna

STUDENTI koji su upisali prvu godinu NCL-ove Visoke novinarske školeSTUDENTI koji su upisali prvu godinu NCL-ove Visoke novinarske školeU Visoku novinarsku školu koju je ove godine pokrenula NCL Media Grupa prošlog se tjedna upisala prva generacija studenata. Od 73 kandidata koji su polagali prijemne ispite za upis prvog privatnog novinarskog studija u Hrvatskoj, pedesetero njih postali su studenti prve godine. Iako su za upis u ovu visoku školu mnogi budući brucoši i dalje zainteresirani unatoč činjenici da su prijemni ispiti završeni, iz Uprave škole javljaju da od upisanih 50 studenata nitko nije odustao pa se prag vjerojatno neće spuštati. Za sve upisane nastava će početi 15. listopada.

Istodobno, iz Visoke novinarske škole najavljeno je kako će se zbog velikog interesa mladih prijave za akademsku godinu 2008./2009. putem interneta početi primati već od 1. listopada ove godine. Novoosnovana NCL-ova Visoka novinarska škola trogodišnji će studij provoditi u skladu s Bolonjskim procesom, u kojem će se praktična i teorijska nastava kombinirati od samog početka studiranja. Na kraju studija studenti će steći zvanje novinara prvostupnika, a na raspolaganju će im biti osobni internetski portali putem sustava Edunet preko kojih će imati pristup svim nastavnim materijalima, prijavljivati ispite, međusobno komunicirati i pratiti raspored nastave. Dio praktične nastave održavat će se osim u NCL Media Grupi i u drugim velikim nacionalnim medijskim kućama kao što su Večernji list, Hrvatska radiotelevizija, Radio 101, Media servis, Narodni radio, Kapital Network i Obiteljski radio, gdje će se studenti upoznati sa stvarnim funkcioniranjem medija.

Vezane vijesti

Vlada manipulira studentima

Vlada manipulira studentima

Plenum Filozofskog fakulteta danas je reagirao na izostanak odluke Vlade RH o subvencioniranju troškova 2. godine diplomskoga studija, koja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika