18.09.2007. / 08:44

Autor: Nina Tomljanović

SLOVENIJA - HRVATSKA

Pahor očekuje Janšinu ispriku vezano uz aferu prisluškivanja

Bivši premijer Anton Rop nekoliko je puta javno tvrdio da se premijer Janša u izbornoj godini 2004. "dogovarao" o izgredima u Piranskom zaljevu s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom

Borut Pahor, predsjednik slovenskih Socijalnih demokrata (SD) je izjavio kako očekuje ispriku slovenskog premijera Janeza Janše zbog izjave koju je Janšin  dužnosnik  dao istaknuti u vezi s aferom prisluškivanja optuživši pri tome najjaču oporbenu stranku za "organiziranu urotu" protiv vlade. "Ta me optužba nije uznemirila jer je netočna, ali bi premijer trebao reagirati", kazao je Pahor, dodajući da bi Janša, ako doista smatra da postoji "skupina urotnika koji djeluju protiv ove vlade i države", morao poduzeti mjere protiv njih ili se ispričati.

"Budući da optužbe o uroti ne stoje, očekujem ispriku", rekao je Pahor.

Bivši premijer Anton Rop nekoliko je puta javno tvrdio da se premijer Janša u izbornoj godini 2004. "dogovarao" o izgredima u Piranskom zaljevu s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom. Na to je reagirao predsjednik zastupničkog kluba Slovenske demokratske stranke (SDS) Jože Tanko.

Tanko je izjavio da je riječ o dobro organiziranoj uroti u kojoj su spojene Pahorova ambicioznost i Ropova neodmjerenost te da optužbe na račun Janše nemaju nikakva temelja.

Stranka slovenskih Socijalnih demokrata po trenutnim ispitivanjima slovi za favorita na parlamentarnim izborima koji će se održati potkraj sljedeće godine.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika