31.07.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

ITALIJA – MAFIJA

KARABINJERI OTKRILI PODZEMNI MAFIJAŠKI GRAD

KARABINJERI OTKRILI PODZEMNI MAFIJAŠKI GRAD

RIM: Talijanski karabinjeri otkrili su u južnoj pokrajini Calabriji pravi podzemni grad, koji su tamošnji mafijaši koristili za skrivanje pred policijom. Riječ je o labirintu tunela, od kojih su neki bili tako široki da su njima mogli prolaziti i kamioni, a koji su povezivali razne točke u planinskom lancu Aspromonte, poznatom središtu djelovanja lokalne kalabrijske mafije, koja se naziva ‘ndrangheta. Tuneli su bili vrlo sofisticirano izgrađeni, imali su sistem ventilacije, te vrata, koja su se otvarala i zatvara daljinskim upravljanjem. Pojedini tuneli vodili su do kuća, a neke od tih kuća bile su naoko nenastanjene, a zapravo su bila skloništa mafijaša, koji su se skrivali od policije. Oni su – ako bi se policija približila – pobjegli su sistem tunela, koji je imao izlaze i na udaljenim šumskim područjima. Glavni dio sistema tunela nalazio se ispod sela Plati.

Policija još istražuje sistem, te pronalazi stalno nove ogranke tunela. Karabinjerima pomažu i posebni geodetski stručnjaci talijanske vojske. Sistem je otkriven sasvim slučajno nakon što je u prosincu prošle godine nakon 15 godina skrivanja u Platiju uhvaćen kalabrijski mafijaš Giuseppe Barbaro.

Vezane vijesti

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Nekadašnji talijanski premijer Silvio Berlusconi sedamdesetih je plaćao velike iznose sicilijanskoj mafiji koja je njega i njegovu obitelj štitila od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika