18.09.2007. / 10:28

Autor: Marijana Zrinjski

RUSIJA

Losjukov: "Američka vojna intervencija u Iranu bila bi katastrofalna pogreška"

Pomoćnik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksandar Losjukov, eventualnu američku vojnu intervenciju u Iranu nazvao je političkom greškom s katastrofalnim posljednicama. Kazao je to u intervjuu koji je jučer objavljen u ruskom dnevniku Vremja Novosti.


Rusija je ovime reagirala na izjavu francuskog ministra vanjskih poslova Bernarda Kouchnera, koji je u ponedjeljak navečer doputovao u dvodnevni posjet Moskvi nakon što je u nedjelju potaknuo polemiku izjavom da se svijet treba pripremiti na najgore, na rat s Iranom. Kouchner je opasnost od rata s Iranom spomenuo zbog nuklearnog programa te zemlje u kojoj Rusija gradi nuklearnu centralu, u gradu Bušehru. Za Losjukova, bi bombardiranje Irana bio bi loš korak koji bi završio katastrofičnim posljedicama. Losjukov je izrazio nadu da neće biti eskalacije napetosti u tom području, barem prije zatvaranja summita zemalja uz Kaspijsko more, koji bi se trebao održati 16. listopada u Teheranu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika