18.09.2007. / 12:17

Autor: Marko Biočina

DIONICE

Zbog velikog interesa moguće smanjivanje paketa T-HT-a

U slučaju da ponude za kupovinu dionica T-HT-a podnese više od 130 tisuća građana, veličina pojedinačnog paketa će se smanjivati.

Naime, u javnoj ponudi će se naći oko 20 posto T-HT-a. Vlada je već objavila kako će cijena dionice ovisiti o interesu i kako će biti između 245 i 320 kuna. Pretpostavlja se kako bi konačna cijena mogla iznositi oko 300 kuna, čime bi bilo dostupno oko 129 tisuća maksimalnih paketa vrijednih 38 tisuća kuna. Bude li inters građana veći, paketi će se smanjivati.

Najavljeno je kako će se to za razliku od IPO-a Magme činiti proporcionalno. Podsjetimo, tada su svi zainteresirani bez obzira na ponuđeni iznos mogli kupiti dionice u maksimalnoj vrijednosti od 10 tisuća kuna. Proporcionalan pristup znači da će svakom ponuđaču paket biti smanjen za isti postotak. Konkretno, sa smanjenjem od 10 posto građanima koji su odnijeli maksimalne ponude od 38 tisuća kuna biti će odobrena kupovina 34.200 kuna, dok će onima koji su ponudili 10 tisuća kuna biti odobrena kupovina u visini od 9 tisuća kuna.

U skladu s navedenom formulom, ako za kupovinu dionica bude zainteresirano više od 250 tisuća građana, maksimalni paket će iznositi samo 19.635 kuna.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika