18.09.2007. / 13:47

Autor: Marijana Zrinjski

SARAJEVO

Mesić proglašen "Državnikom humanistom 20-og stoljeća"

Hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću u četvrtak u Sarajevu biti će uručeno priznanje pod nazivom "Državnik - humanist 20. stoljeća", koje mu je dodijelila Internacionalna liga humanista.

Ugo Vlaisavljević, Predsjednik odbora te lige koji priprema svečanost, novinarima u Sarajevu najavio je da će uz aktualnog hrvatskog predsjednika to priznanje biti uručeno i bivšim predsjednicima Slovenije Milanu Kučanu, Češke Vaclavu Havelu te Makedonije Kiri Gligorovu.

"To je znak trajne zahvalnosti i priznanja za izvanredni doprinos uspostavi mira, razumijevanja i suradnje među narodima i državama regiona", kazao je Vlaisavljević.

Internacionalnu ligu humanista 70-ih godina prošlog stoljeća utemeljili su neki od najistaknutijih intelektualaca tog vremena s nakanom da promoviraju mir i razumijevanje među narodima svijeta, a njezin dugogodišnji počasni predsjednik sve do svoje smrti bio je akademik Ivan Supek.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika