18.09.2007. / 17:17

Autor: Martina Čizmić

SRBIJA

Varteksov sponzorski ugovor pod povećalom

Ugovor vrijedan 250 tisuća eura kojim je Varteks postao ekskluzivni dobavljač službene odjeće i obuće i sponzor Univerzijade u Beogradu sljedeće godine podigao je mnogo prašine u Srbiji.

Varteks je tim ugovorom postao dobavljač službene odjeće i obuće za sve sportaše, članove organizacijskog odbora i sve službene osobe te sponzor Univerzijade koja će se od 1. do 12. srpnja 2009. godine održati u Beogradu.

Nakon što su se protiv tog ugovora pobunili i iz Unije tekstilnih proizvođača Srbije, inspekcija Ministarstva financija Srbije dobila je nalog da ispita način na koji je ugovor sklopljen.

Direktor Univerzijade Beograd Siniša Jasnić izjavio je da bi raspisivanje natječaja za nabavku opreme bio bacanje novca. Rekao je da nitko ne raspisuje natječaj za sklapanje sponzorskih ugovora. No, menadžer snosi odgovornost za eventualnu lošu procjenu tržišne vrijednosti. Istaknuo je da Univerzijada Beograd nije bila u mogućnosti raspisati natječaj jer je novac od Vlade Srbije i grada Beograda dobila tek krajem srpnja. Kako se ovogodišnja Univerzijada u Bankoku održavala u kolovozu, jednostavno nije bilo vremena za raspisivanje natječaja.

Problem je i u tome što Univerzijadi nisu isplaćena sredstva koje su Vlada Srbije i grad Beograd obećali uplatiti. Zbog toga radovi na izgradnji i rekostrukciji objekata kasne pa se organizatori boje da će cijeli projekt propasti.

Vezane vijesti

Vilanova potpisao dvogodišnji ugovor?

Vilanova potpisao dvogodišnji ugovor?

Prema pisanju barcelonskog dnevnika El Mundo Deportiva, vodstvo nogometnog kluba Barcelone s novim je prvim trenerom svoje momčadi, Titom Vilanovom,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika