19.09.2007. / 08:11

Autor: Marijana Zrinjski

IZBORI U HRVATSKOJ

Sanader i Đapić se svađaju

Predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader poručio je sinoć glasačima sa stranačkog sabora za sedmu izbornu jedinicu u Jastrebarskom da glasuju za "crvene" ako žele porez na imovinu, u suprotnom da glasuju za vladajuću stranku. "U Hrvatskoj više od 90 posto građana posjeduje neku nekretninu i sada je plan onih koji sebe radije nazivaju drugovi nego gospoda da uvedu porez na imovinu", rekao je Sanader, dodavši da je to u redu za one koji su dobrostojeći, ali nikako ne i za ljude, poput ribara, seljaka koji bi za platiti porez trebali dignuti krediti ili prodati dio nekretnine. HDZ, dodao je, neće uvesti porez na dionice, a obećao je, uz ostalo, nastavak svih infrastrukturnih projekata u cestogradnji. "Želimo i plinifikaciju Like i Dalmacije, vodoopskrbnu mrežu u svim dijelovima Hrvatske i nizinsku prugu do Rijeke, ali i daljnje moderniziranje", rekao je Sanader. Umirovljenicima je pak obećao da će im do kraja godine biti vraćena i četvrta rata duga.

Komentirajući dio tog Sanaderovog govora da je "glas za HSP, glas za SDP" i njegov poziv biračima da ne glasaju za HSP jer svako raspršivanje glasova ide na ruku političkim rivalima, predsjednik HSP-a Anto Đapić sinoć je u HTV-ovoj emisiji Otvoreno rekao kako je očekivao da će HDZ krenuti na takav način, odnosno pokušati zaplašiti birače "sa crvenima" kao i s izjavom da će Hrvatska biti ugrožena ako se glasovi budu rasipali. «To me malo iznenadilo, ali ne previše. Pripremili smo se za kampanju i očekivali takav napad. U HSP-u imamo različita iskustva s HDZ-om koja nisu baš najblistavija pa smo sada puno oprezniji», kazao je Đapić i ponovio kako između SDP-a i HDZ-a nema razlike.

Vezane vijesti

Đapić se povlači iz HSP-a

Đapić se povlači iz HSP-a

Anto Đapić povlači se iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava. Tako je objavio u priopćenju odaslanom medijima, a u kojem je naveo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika