19.09.2007. / 13:45

Autor: Nina Tomljanović

SLOVENIJA-HRVATSKA

Počinju pripreme za arbitražu u Haagu

Premijer Sanader je kazao, da iako je danas već dosta toga dogovoreno s predstavnicima stranaka, do idućeg će se tjedna provesti dodatne konzultacije s parlamentarnim strankama i predsjednikom države Stjepanom Mesićem

Na sastanku čelnika parlamentarnih stranaka u Vladi hrvatski premijer Ivo Sanader je dogovorio kako će Hrvatska i Slovenija formirati zajedničke komisije, u kojima će sjediti po sedam članova iz obje zemlje, te je najavio da bi Hrvatska svoje članove trebala imenovati na sjednici Vlade idući tjedan.

Jedna komisija bit će za utvrđivanje neusklađenih točaka na granici, a drugu za pripremanje pravnog okvira za zajednički izlazak pred Međunarodni sud pravde u Haagu.

Premijer Sanader je kazao, da iako je danas već dosta toga dogovoreno s predstavnicima stranaka, do idućeg će se tjedna provesti dodatne konzultacije s parlamentarnim strankama i predsjednikom države Stjepanom Mesićem. Istaknuo je također kako je cilj da komisije posao odrade do kraja godine, ali da će se bude li potrebno, sa Slovenijom dogovarati i produljenje njihova mandata.

U s vezi današnjeg sastanka premijera Sanadera s čelnicima parlamentarnih stranaka predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić se zauzeo za postizanje konsenzusa."Mislim da bi bilo najbolje pronaći konsenzus i na jednoj i na drugoj strani, jer ako se to ne možemo dogovoriti bilateralno, onda je logično da se traži sudska instanca, a to je Međunarodni sud pravde u Haagu", kazao je Mesić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika