19.09.2007. / 14:55

Autor: Nina Tomljanović

OSIJEK

Šišljagić: ''Đapić se konačno razotkrio''

"Đapić svim silama nastoji prepisani uradak o uništenju HDSSB-a provesti u djelo, a očito je brzo zaboravio kako je neslavno završio njegov prepisivački magistarski uradak", kazao je Šiljagić

Reagirajući na jučerašnju izjavu Ante Đapića da će HSP "učiniti sve da HDSSB nestane s političke scene u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji" predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić je na današnjoj konferenciji za novinare ocijenio da se Đapić "jučer konačno razotkrio" te kako je jasno da je Đapić "po svojoj staroj navici jednostavno prepisao program uništenja HDSSB, koji je nastao u Zagrebu prije dvije godine".

"Đapić svim silama nastoji prepisani uradak o uništenju HDSSB-a provesti u djelo, a očito je brzo zaboravio kako je neslavno završio njegov prepisivački magistarski uradak.", kazao je Šiljagić. Dodao je da je dio toga plana ostvaren zatvaranjem Branimira Glavaša te da ga ne bi iznenadilo kada bi se Đapić pojavio kao svjedok u "slučaju Glavaš", iako je, kako tvrdi, "svima poznato da ni jednog dana nije proveo u ratnom Osijeku".

Na pitanje novinara da li je Državnom odvjetništvu, policiji ili USKOK-u prijavio sumnju na korupciju u projektu gradnje nastavno-sportske dvorane "Gradski vrt", za što je HDSSB u više navrata optuživao Đapića i HSP, Šišljagić je rekao kako su te institucije "dužne reagirati na svaku moguću zlouporabu i same započeti aktivnosti".

Dodao je također da će o tome svu dokumentaciju dostaviti nadležnim institucijama da je prouče i poduzmu odgovarajuće mjere, kazavši kako im je sada prioritet završiti sve predradnje za realizaciju projekta gradnje dvorane.

Predsjednik HDSSB-a je izvijestio da je Branimir Glavaš podnio ostavku na dužnost vijećnika u Gradskom vijeću, te će ga zamijeniti idući vijećnik s njegove Nezavisne liste Davor Slivka. Tada će HDSSB u Vijeću imati ukupno 9 vijećnika.

Sjednica osječkog Gradskog vijeća održat će se u zakonskim rokovima, do 3. listopada, kada je krajnji rok za izbor novog gradonačelnika grada Osijeka izjavio je Šišljagić, dodajući da ne može potvrditi hoće li se raditi o nastavku sjednice, prekinute 14. rujna, ili sazivanju nove sjednice.

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika