19.09.2007. / 15:30

Autor: Nina Tomljanović

SDAH O ČAČIĆEVIM IZJAVAMA

SDAH: ''Čačić ne poznaje temeljne odredbe Ustava''

"Prema reakcijama mnogih članova i simpatizera SDAH, Bošnjaci i Albanci, muslimanski vjernici, ogorčeni su izjavom Radimira Čačića te od nas traže da kao stranka reagiramo", stoji u priopćenju SDAH-a

Na nedavne izjave predsjednika Središnjeg odbora HNS-a Radimira Čačića u HTV-ovoj emisiji u kojoj je izjavio da bi prilikom uvoza radne snage favorizirao kršćane, stranaka demokratske akcije Hrvatske (SDAH) izrazila je ogorčenost. "Prema reakcijama mnogih članova i simpatizera SDAH, Bošnjaci i Albanci, muslimanski vjernici, ogorčeni su izjavom Radimira Čačića te od nas traže da kao stranka reagiramo", stoji u priopćenju SDAH-a.

Ustvrdivši kako "osoba koja sebe vidi kao premijera dijeli ljude po rasnoj, vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti", SDAH upozorava da "Čačić ne poznaje temeljne odredbe Ustava RH, ali ne samo Ustava RH, jer ni jedan ustav u zadnjih 200 godina ne poznaje podjele koje javno iznosi gospodin Čačić".

Također navodi kako će mnogi muslimani, koji su namjeravali na predstojećim izborima svoj glas dati HNS-u, vjerojatno "glasati za neku od stranaka koja bar ne glasno i ne preko najgledanijih medija u jednoj od najgledanijih emisija otvoreno pokazuje svoju ksenofobiju prema svemu što nije kršćansko i katoličko".

U HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2", 16. rujna, Čačić je uz ostalo govorio o problemu nedostatka radne snage s kojim će se susresti Hrvatska. "Morat ćemo ju uvoziti, a zbog mentaliteta i mjere, mislim da ćemo morati razmišljati o ukrajinskoj radnoj snazi. Moramo favorizirati sve one koji će se lakše uklopiti u društvo i koji će biti manje konfliktni, a to su katolici i kršćani generalno, a na ovim prostorima to su i Bošnjaci koji su muslimani. Ozbiljna zemlja mora sve faktore uzeti u obzir. No, apsolutno ću favorizirati kršćane", kazao je Čačić.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika