19.09.2007. / 15:50

Autor: Martina Čizmić

HRT

HND i Latin o imenovanju Hloverke Novak-Srzić

Hrvatsko novinarsko društvo obratilo se medijima priopćenjem zbog izbora Hloverke Novak-Srzić na mjesto glavne urednice Informativnog programa HTV-a.

Izvršni odbor HND-a smatra nedopustivim da se prilikom tog izbora nije poštivalo negativno mišljenje novinara i urednika Informativnog programa o njoj. Članovi smatraju da funkcija glavnog urednika HTV-a zahtjeva visoko profesionalne i etičke kriterije te da Hloverka zbog svojih pristranih istupa sredinom devedestih godina ne udovoljava zahtjevima novinarske etike.

Ističu kako je upitno da Programsko vijeće bira osobu koja je prije nekoliko mjeseci napustila HTV i protiv koje HRT vodi sudski spor. Nova je urednica smjenila brojne urednike, što je njeno pravo, ali u HND-u smatraju da smjene nisu ničim obrazložene. Izražavaju bojazan da bi te smjene mogle utjecati na praćenje izborne kampanje.

Zbog svega toga kompetentna tijela HND-a pratiti će što će se dalje događati na HTV-u.

Denis Latin, kao najveći kritičar Hloverkinog imenovanja prokomentirao je trenutnu situaciju na HTV-u. Rekao je kako se iz nekih stvari koje se trenutno događaju iščitavaju elementi čistke i kontrole. Rekao je da dosta kolega u Informativnom programu dijele njegovo mišljenje, ali se boje javno govoriti o tome. U svojim je istupima nastupio bez ikakvih interesa, jer Hloverka Novak-Srzić nije nadležna za njega i njegovu emisiju.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika