20.09.2007. / 08:33

Autor: Nina Tomljanović

PREDIZBORNA OBEĆANJA

Sanader: Mladima nudimo škole umjesto droge

Poručio je glasačima da ne glasuju za one koji žele uvesti porez na kapitalnu dobit. "To znači da će svi oni, bili to umirovljenici ili studenti, morati platiti porez ako zarade na dionicama Ine ili Telekoma", kazao je Sanader

"Ne smijemo se igrati s drogom. To je jedno od najvećih zala. Umjesto droge HDZ mladima nudi srednje škole, besplatne udžbenike, besplatan prijevoz i besplatan smještaj u domovima. Nudimo alternativu, a ne ulicu i slobodu bez odgovornosti", poručio je premijer Ivo Sanader glasaćima na sinoćnjem mini saboru HDZ-a za IV. Izbornu jedinicu u Virovitici.

Poruke o ekonomiji koje ovih dana plasira SDP, Sanader je ocijenio kao vraćanje u gospodarsku politiku Jugoslavije i Sovjetskog Saveza. "Neće partija određivati što će poduzetnik u Virovitici raditi", rekao je.

Premijer Sanader ponovio je jučerašnje stajalište koje je iznio u Jastrebarskom kada je kazao glasačima da ne glasuju za one koji žele uvesti porez na kapitalnu dobit. "To znači da će svi oni, bili to umirovljenici ili studenti, morati platiti porez ako zarade na dionicama Ine ili Telekoma", kazao je Sanader.

Također je poručio kako je glas za HSP jednak glasu za SDP, jer glas za HSP je glas manje HDZ-u. To je u Virovitici ponovio i predsjednik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević, koji se zauzeo za izvanredne lokalne izbore u Osijeku.

To je naglasio i HDZ-ov koordinator za IV. izbornu jedinicu Vladimir Šeks, ustvrdivši kako se HSP služi "krajnjom demagogijom i niskim strastima". "Treba reći ne i onima koji pod okriljem regionalizma žele dovesti do toga da se Slavonija suprotstavlja Vladi, kao da je to neki neprijateljski teritorij, kao da u Hrvatskoj vlada neka neprijateljska sila protiv koje se treba boriti", kazao je Šeks. Zaključio je kako "takvi ovih dana odlaze u ropotarnicu povijesti".

Sanader se osvrnuo i na gradnju mosta na Pelješcu te istaknuo da će taj most graditi i jedna slavonska tvrtka - "Đuro Đaković" iz Slavonskog Broda.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika