20.09.2007. / 10:55

Autor: Nina Tomljanović

SARAJEVO

Muftija Smajkić: ''Thompsonovi koncerti su u znaku fašističkih obilježja''

Smajkić istiće kako nema sumnje da u Mostaru ima mnogo onih koji Perkovića simpatiziraju no ističe kako su to isti oni kojima ne smetaju "ustaške i profašističke pjesme, uništavanja partizanskih spomenika, ispisivanje fašističkog znakovlja i imenovanje ulica po ustaškim ideolozima i zločincima"

Uoči najave održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mostaru, mostarski muftija Seid Smajkić je izjavio kako to predstavlja "čistu provokaciju za Bošnjake".

"Svi Thompsonovi koncerti održani u gradovima na području Muftijstva mostarskog, od Glamoča i Stoca i od Prozora do Neuma bili su u znaku isticanja fašističkih obilježja", rekao je muftija Smajkić, a prenosi "Dnevni avaz". Dodao je kako se nakon Thompsonovih koncerata "publika pretvarala u udarne horde od kojih su stradali nedužni Bošnjaci-povratnici".

Smajkić istiće kako nema sumnje da u Mostaru ima mnogo onih koji Perkovića simpatiziraju no ističe kako su to isti oni kojima ne smetaju "ustaške i profašističke pjesme, uništavanja partizanskih spomenika, ispisivanje fašističkog znakovlja i imenovanje ulica po ustaškim ideolozima i zločincima".

"To je skidanje maski. Hoće pod krinkom kulture i plasiranja slobodnog izraza pokazati simpatije prema ustaštvu, fašističkoj ideji, onome što je nečovječno i prevladano", rekao je Smajkić.

Smajkić je prvi predstavnik Islamske zajednice u BiH koji je otvoreno kritizirao moguće novo Perkovićevo gostovanje u Hercegovini.

Thompsonov koncert u Mostaru treba se održati 27. rujna na nogometnom stadionu, a ta mogućnost izazvala je brojne negativne reakcije u bošnjačkoj javnosti i medijima u BiH.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika