20.09.2007. / 11:17

Autor: Nina Tomljanović

AMERIKA

Selzentry novi lijek u borbi protiv side

U Americi je uporaba lijeka Selzentryja odobrene još u kolovozu, ali ipak se mora naglasiti da ovaj lijek najbolje djeluje preventivno te da ne liječi HIV, ali može značajno poboljšati kvalitetu života svih osoba zaraženih HIV-om

Američka farmaceutska tvrtka Pfizer objavila je da je njihov stručni tim razvio novi lijek, Selzentry koji će biti značajan u borbi protiv side.

O lijeku Selzentry stručnjaci iz farmaceutske tvrtke Pfizer po prvi su put govorili na godišnjoj konferenciji farmaceuta održanoj u utorak u Chicagu. Lijek je testiran na nekolicini pacijenata tijekom 48 tjedana, a stručnjaci tvrde da je kod tih pacijenata nakon određenog vremena konzumiranja lijeka zabilježen određen napredak. ''Mi čvrsto stojimo iza ovog lijeka i tvrdimo da je apsolutno siguran i učinkovit. Smatramo da će Selzentry postati efikasno oružje u borbi protiv side'', objasnio je Jacob Lalezari, direktor instituta Quest Clinical Research u Kaliforniji.

U Americi je uporaba lijeka Selzentryja odobrene još u kolovozu, ali ipak se mora naglasiti da ovaj lijek najbolje djeluje preventivno te da ne liječi HIV, ali može značajno poboljšati kvalitetu života svih osoba zaraženih HIV-om.

Stručnjaci vjeruju kako bi se od godišnje prodaje lijeka Pfizer moglo zaraditi i 500 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Otkriveno da matične stanice kriju lijek za ćelavost

Otkriveno da matične stanice kriju lijek za ćelavost

Istraživači s američkog sveučilišta Yale otkrili su da signali iz matičnih stanica u masnom sloju kože mogu izazvati rast nove kose, što bi moglo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika