20.09.2007. / 14:45

Autor: Marko Biočina

SAMOUBOJSTVO

Ubio se poznati varaždinski poduzetnik Ivan Biškup

Ivan Biškup, varaždinski poduzetnik i većinski vlasnik Autobusnog poduzeća Varaždin, vodećeg autobusnog prijevoznika u Hrvatskoj objesio se u svom stanu u ulici Frana Supila u Varaždinu. Policija je danas oko podne pronašla njegovo tijelo, a za sada nisu poznati motivi koji su Biškupa nagnali na samoubojstvo.

Autobusno poduzeće Varaždin je pod Biškupovim vodstvom u kratkom vremenskom periodu od lokalnog autoprijevoznika postalo najveće tvrtka te vrste u Hrvatskoj. Rast AP Varaždin temeljio se na brojnim akvizicijama suparničkih tvrtki, a počeo je 2003. godine kupnjom zagrebačkog Croaga. Nakon toga su uslijedile akvizicije Autotransporta Šibenik, Croatia Busa i Autopoduzeća Imotski. Na taj način je Autobusno poduzeće Varaždin izraslo u tvrtku koja zapošljava 1200 radnika i posjeduje vozni park od 400 autobusa.

Ipak, takva poslovna strategija kupovanja tvrtki opterećenih velikim dugovima i problemima u poslovanju u konačnici je uzrokovala velike probleme s likvidnošću tvrtke. Radnici su često prosvjedovali zbog kašnjenja plaća, a Biškupu se zamjeralo i da je stvorio velik dug prema državi.

Također, svojedobno je u medijima objavljena informacija kako Državno odvjetništvo protiv njega provodi istragu zbog kupovine Croatia Busa, no prijava nikad nije podnesena.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika