21.09.2007. / 08:53

Autor: Marijana Zrinjski

REAKACIJA THOMPSONOVIH PRODUCENATA

"Thompson priča hrvatsku priču i nitko ga ne može optužiti za fašizam"

Izjava mostarskog muftije Seida Smajkića da je najavljeni koncert hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona u Mostaru 27. rujna "čista provokacija za Bošnjake" predstavlja pokušaj stvaranja vjerske i nacionalne netrpeljivosti između dvaju konstitutivnih naroda u Mostaru, Hrvata i Bošnjaka, priopćila je jučer Thompsonova producentska kuća MP-Ton.
Mostarski muftija izjavio je naime, kako su "svi Thompsonovi koncerti održani u gradovima na području Muftijstva mostarskog, od Glamoča i Stoca, i od Prozora do Neuma bili su znaku isticanja fašističkih obilježja". Dodao je kako se nakon Perkovićevih koncerata "publika pretvarala u udarne horde od kojih su stradali nedužni Bošnjaci-povratnici".

Thompsonovi producenti smatraju da Smajkićeva izjava predstavlja provokaciju za Hrvate koji su Bosni i Hercegovini konstitutivni narod zajedno s Bošnjacima i Srbima. Isto tako njegova izjava izraz je vjerske i nacionalne isključivosti "te pokušaj stvaranja vjerske i nacionalne netrpeljivosti između dva konstitutivna naroda koji žive u Mostaru, Hrvata i Bošnjaka", stoji u priopćenju.

U Thompsonovom odgovoru navodi se kako se radi o "monstruoznim, uvredljivim, neutemeljenim i opasnim optužbama" usmjerenima ka obmanjivanju javnosti i sijanju straha. U priopćenju se napominje da Thompson niti na jednom koncertu koje spominje muftija "nije isticao obilježja osim hrvatskih niti je otpjevao ijednu pjesmu koja je pokazivala simpatije prema idejama koje spominje muftija Smajkić, nego upravo suprotno". "To što je Thompson Hrvat i što kroz svoje pjesme priča hrvatsku priču ne smije i ne može biti razlog da ga ljudi druge narodnosti i vjere optužuju za fašizam", zaključuje se u priopćenju.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika