21.09.2007. / 11:23

Autor: Marijana Zrinjski

SPLITSKI TAJKUN KREĆE U POLITIKU

Kerum: "Narod me podržava i svjestan je mojih uspjeha"

Splitski poduzetnik Željko Kerum za Slobodnu Dalmaciju izjavio je da je oduševljen idejom Stipe Gabrića Jambe, svog kolege iz Metkovića, koji njegovo ime želi staviti na drugo mjesto izborne liste HSS-HSLS-PGS u 10. izbornoj jedinici.

"Narod me podržava i svjestan je mojih uspjeha i svega što sam učinio za grad", kaže Kerum koji je uvjeren da će Jambinoj listi donijeti pobjedu na ovim izborima.

Splitskom tajkunu, poznatom po raskošnom načinu života te po tome što svoje radnike malo plaća, svidjelo se što će se direktno suočiti s predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom za koga kaže da je pobjednik poput njega. Kerum je izjavio da, bez obzira na eventualno mjesto u Saboru, još uvijek nije odustao od svoje ambicije da jednog dana postane splitski gradonačelnik i tako pokrene grad u kojem živi i u koji je uložio preko 200 milijuna eura.

Prema riječima Stipe Gabrića Jamba, on i Kerum uskoro bi se trebali sastali s predsjednikom HSS-a Josipom Frišćićem, te od predsjedništva stranke dobiti blagoslov za kandidaturu splitskog poduzetnika.

No, ulazak Keruma u HSS mogao bi uzdrmati koaliciju s HSLS-om budući da se ta stranka zalaže da se rad nedjeljom posebno plaća. No, splitski tajkun, prema novinskim napisima ne plaća radnicima rad nedjeljom pa vjerodostojnost stranke u slučaju suradnje postaje upitna. „Sigurno je da ne možemo zagovarati zakonodavnu incijativu plaćanja, a s druge strane imati takvog čovjeka na zajedničkoj listi, ali to treba dokazati. Ako se dokaže, a takav bi čovjek bio predložen za listu, sigurno bismo reagirali", rekao je potpredsjednik HSLS-a Ivan Čehok. Savjetnik za gospodarstvo HSLS-a, Davor Štern, odmah se ogradio, kazavši da taj slučaj dokazuje nedjelovanje pravne države. "Ako je Kerumu dokazano neplaćanje rada onda je netko trebao reagirati, a ne političke stranke. Postoje ljudi koji su za to plaćeni u ovoj zemlji. Ne smije doći do toga da mi razgovaramo o tome. Nisi platio radnike nedjeljom, izvoli plati kaznu, i na sudu snosi sve posljedice". Predsjednica stranke Đurđa Adlešić, komentirajući navode kako njihov moguć politički partner ne plaća radnicima rad nedjeljom, kratko je rekla da ne može govoriti na temelju napisa u novinama.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika